Oldal kiválasztása

Miért WordPress?

Miért WordPress legyen a választás?

A kérdés abból adódik, mivel rengeteg CMS* (*lásd lent) rendszer van. Miben emelhető ki a WordPress CMS rendszer weboldal készítésre erősen ajánlott alkalmazása?

Elsőként egy tévhit

ppen abban kérdőjelezhető meg, amire gyakrabban hivatkoznak, 5 perc alatt telepíthető. Bocsánat, de ennek semmi köze ahhoz, amivel egy jó rendszer jelző körülírható. Hogy én 5-15-30 perc alatt telepítek fel egy rendszert, még semmit sem jelent, mert 20 percet nyerek egyetlen egyszer a telepítésnél, viszont veszítenék sok más helyen, hosszú távon nem lenne csábító. Attól még választanám, akár a 30 perces telepítős rendszert, ha azt látom összességében sokkal jobb rendszert kapok egy másik CMS rendszerrel.


Miért a WordPress-t válasszuk:

  • Mert maga a WordPress, mint alaprendszer, ha betartjuk a biztonsági lépéseket jól használható.
  • Mert a legtöbb használható plugint** a wordpress-nek programoztak, ami perdöntő a széleskörű használhatóságában. Gyakorlatilag bármit meg lehet vele építeni. Megjegyzem ezt másik CMS-el is megtudnék oldani, most nem reklámozom, de itt sokkal nagyobb a választék.
  • Mert talán a legismertebb CMS rendszer, ami akkor lehet fontos, ha segítség kellene, mert valamiben elakadtunk.
  • Gyakorlatilag bármilyen igényeknek megfelelő weboldal elkészítésére alkalmassá tehető. Ez nem megy a híres 5 perc alatt. Az csak egy nagyon alaprendszer, de már használható azonnal pl. blogként, vagy kisebb igények esetére.
  • Mert nagyon könnyen telepíthető és beállítható.
  • Széles spektrumban funkciókban is egyediesíthetőek a weboldalaink.
  • Nagyon sok jó webdizájn van hozzá ingyenesen ami alakítgatás nélkül is használható külsőt biztosít.
  • Mert könnyen és gyorsan telepíthető. Ez nem teljes és szubjektív felsorolás, de mindenképpen az utolsó az 5 perces WP telepítés 🙂

Amit nyerünk az 5 perces WordPress telepítéssel, azt elveszíthetjük a mindenre kiterjedő biztonsági lépések elvégzésekor 😥

DE! ÖSSZESSÉGÉBEN BIZTOSAN AZ LEGJOBB(AK) KÖZÖTT A WORPRESS VAN!

Akit érdekel tömören: *CMS rendszer angol elnevezésből származik: “Content Management System”, magyarul “tartalom kezelő rendszer”. Erről majd később bővebben visszatérek. Jó magam ugyanis másik CMS rendszert is ismerek és azt is használom párhuzamosan. Emellett gyakorlatilag saját rendszerünk is van, de az már tényleg hosszabb ügy. Szóval a WordPress is ilyen CMS tartalom kezelő rendszer weboldalkészítő.


** Plugin, másképp “bővítmény” a WordPress-ben alkalmazott olyan a WP alkalmazás kiterjesztők, amivel egyedi igényeknek megfelelően bővíthetjük a WordPress funkcionalitását kis túlzással, szinte végtelenségig. Más CMS-ben ugyanezeket a funkcionalitás növelőket másként nevezhetik.